Starter ny filmaggregator

Filmbransjeveteranen Sveinung Vikeså etablerer i disse dager Scandi Films AS.

Vikeså – med over 30 års erfaring fra norsk filmbransje – mener Scandi Films AS fyller et tomrom i markedet: et selskap som kan samle ulike distributører under en felles markedsføringsparaply, med spesielt fokus på Video On Demand (VOD). Men også fysiske filmer skal utgis når filmene og TV-seriene passer til dette markedet.

– En av ideene med Scandi Film AS er at alle små og mellomstore distributører skal få et felles markedsføringsapparat innenfor distribusjon. Sett under ett vil selskapet i løpet av kort tid ha en stor katalog, som gjør oss til en stor aktør på markedet hvor man kan tilby gode filmer i alle sjangre gjennom hele året, sier Vikeså.

– Jeg brenner for filmbransjen. Med min lange og brede erfaring med filmdistribusjon kan jeg gjøre en god jobb for rettihetshaverne med å få filmene distribuert i alle vinduer slik at de kommer frem til forbrukerne, legger han til.

De siste 25 årene har Vikeså jobbet i SF Norge AS, hvor han var den som startet opp den digitale distribusjonen hos Skandinavias største filmdistributør. Kjøpefilm og leiefilm ble slått sammen til en Home Entertainment avdeling hvor Vikeså var salgsdirektør frem til sommeren 2014.

Scandi Film AS har allerede flere ledende distributører med på teamet: Fidalgo, Smile Entertaimnent, Filmrights, Hollywood Film og Kontxtfilm.

Scandi Film AS ser for seg å være et rent distribusjonsselskap og tar ikke høyde for å kjøpe inn egne rettigheter til filmer for distribusjon selv.

– Scandi Film har 100 % fokus på distribusjon og bruker ikke tid på innkjøp av rettigheter. Målet er at vi som distributør – og rettighetshaverne vi samarbeider med – skal bli et godt team som snakker mye med hverandre for at filmer og fokus skal være mest mulig rett hele tiden. Vi skal være et selskap som kan ta raske beslutninger og endre oss raskt når det trengs, sier Vikeså.

Selskapet vil bli drevet både fra Oslo og Sandnes.

Sjanger:
Format:
 
Embed HTML not available.