Perfekte fremmede

Hvor godt kjenner vi egentlig våre nærmeste? Den italienske filmen Perfekte fremmede vant publikumsprisen under filmfestivalen i Haugesund i 2016. Den ble også sett av over 3,5 millioner på kino i hjemlandet Italia! Slike prisfilmer skader det sjelden å sjekke ut. Den tematiserer forholdet mellom vårt private og vårt offentlige jeg. Dette bør kunne fenge […]

Hvor godt kjenner vi egentlig våre nærmeste?

Den italienske filmen Perfekte fremmede vant publikumsprisen under filmfestivalen i Haugesund i 2016. Den ble også sett av over 3,5 millioner på kino i hjemlandet Italia!

Slike prisfilmer skader det sjelden å sjekke ut. Den tematiserer forholdet mellom vårt private og vårt offentlige jeg. Dette bør kunne fenge i en tid der selvrepresentasjonene utvikles og finner nye veier nærmest daglig. Finnes det private jeg fremdeles?

Under et middagsselskap starter syv venner et farlig spill. Hver gjest legger mobilen på bordet og godtar å gjøre alle tekstmeldinger og samtaler offentlige, i et forsøk på å bevise at de intet har å skjule. Det som først virker som en artig fornøyelse mellom venner viser seg raskt å bli en ødeleggende tildragelse, når meldingene starter å avsløre hvor lite de kanskje vet om partnere og bekjente rundt dem.

Perfect Strangers omformes ubesværet fra øm komedie til gjennomborende drama uten å gi slipp på dialogens jordnære ærlighet. Gjennom hele filmen byr Genovese på en unektelig moderne vinkling på en klassisk historie, der han undersøker hvordan rollespill og forstillelse har kommet til å definere våre offentlige liv.

Fra de norske anmeldelsene:

«Perfekte fremmede er en original, morsom, tragisk og tankevekkende historie om hemmelighetene vi alle har for våre nærmeste.» (Stavanger Aftenblad)

«Så du trodde du kjente ektefellen din, og dine nærmeste venner? Å, nei da.» (Bergens Tidende)

«Perfekte fremmede finner sted rundt et middagsbord, men historien er alt annet enn stillesittende. Dette italienske dramaet handler om hemmelighetene vi har for hverandre, og hva som kan skje når de kommer frem i lyset.» (Filmpolitiet, NRK P3)

«Da jeg var i Roma tidligere i år, var det vanskelig å ikke få med seg den italienske kinofilmen Perfekte fremmede av regissør Paolo Genovese. Det var filmen alle snakket om, og med en slik overbevisende innlevelse at jeg ikke kunne annet enn å gå på kino og se den selv.» (Fædrelandsvennen)

«Ganske godt skrudd italiensk drama fra vennemiddag, hvor lek med mobiltelefon røsker i relasjonene.» (Adresseavisen

Norgespremiere på kino: 25.12.2016
Originaltittel: Perfetti sconsciuti

Ute nå på VOD og DVD!

Kan blant annet kjøpes hos Platekompaniet:
https://platekompaniet.no/dvd/perfekte-fremmede-dvd-3e25df36/

Utgivelsesdato: 11.04.2017
Sjanger: Drama, Komedie
Format: VOD
Spilletid: 1 t. 37 min.
Regissør: Paolo Genovese
Produksjonsår: 2016
Alder: Tillatt for alle
Artikkelnummer: 3120427
Rettighetshaver: